dimecres, 3 de febrer del 2010

VANESSA BEECROFT, ERWIN OLAF, ANDREA CREWS I CHRISTIAN BOLTANSKI


VANESSA BEECROFT:

Va néixer a Gènova l'any 1969, però viu a Nova York desde fa molts anys. L'artista treballa la imatge de la dona creant cuadres vivents, donant pas a obres provocadores, boniques però decabellades, efímeres en certa part, treballant sempre amb fotografía o vídeo.
També juga un paper important dins l'obra d'aquesta artista la performance, ja que normalment, les fotografies que fa i els vídeos que enregistra són per tenir un record físic de les performances que crea. La dona apareix a tot arreu, ja sigui despullada, semi nua o completament vestida, tot i que sovint pot dur només una peça com sabates de taló.
fotografia presa per Vanessa Beecroft

ERWIN OLAF:

Va néixer a Hilversum (Holanda). Viu a Amsterdam des del 1980, i allà hi té el seu estudia fotogràfic, ja que és fotògraf. El que el fa especial és la seva maner de fotografiar, transformar, controvertir, etc. la societat i el que ens envolta habitualment. Amb les seves fotos vol explorar la sensualitat, l'humor, el dolor i la deseperació. Va començar fent fotografies en blanc i negre, i mica en mica hi ha anat afegint color i finalment ha acabat retocant i manipulant-les digitalment.

A més de fotografia, Erwin Olaf fa pel·lícules i produccions de vídeo. Tot i que el seu objectiu ha estat sempre la controvèrsia, ha participat en campanyes publicitàries de marques com Heineken, BMW, Microsoft i Nintendo, per les quals ha obtingut premis com el Lleó de Plata en el festival de publicitat de Cannes.




fotografies d'Erwin Olaf



ANDREA CREWS:

És una dissenyadora diferent, ja que aprofita qualsevol estrip, peça, fil, material de roba per fer pantalons, camises, bolsos, abrics o qualsevol altre peça de roba. Ho fa en el seu taller. Allà, quan obté roba que s'ha llençat a les escombraries, la contempla curosament i la analitza i quan té una idea es posa a cosir, embastar, estripar i sobretot experimentar fins a obtenir roba totalment reciclada i diferent. A més compta amb tot un equip de dissenyadors, fotògrafs, interioristes, pintors, per la qual cosa no només crea roba sinó que també fa fotos d'ella amb l'ajut de models, i es crea un ambient concret amb l'ajut dels interioristes i els pintors, qui també pinten quadres o fins i tot les peçes creades anteriorment per l'equip de dissenyadors.
Andrea Crews és, doncs, no només una dissenyadora contemporània i diferent, sinó també un cúmul de persones recolzant aquesta idea darrera que completen el treball en equip des que es llença un abric fins que es converteix en, potser, mitjó i apareix en una foto.
una de les moltes creacions d'Andrea Crews

CHRISTIAN BOLTANSKI:

Christian Boltanski és un artista, escultor i cineasta francès nascut el 6 de setembre de 1944 a París. Artísticament es va formar sense l'ajuda de ningú i va començar a pintar a l'edat de 14 anys. Entre els anys 1969 i 1971 va iniciar una etapa de reconstrucció de la seva infància. Ho va fer a través de fotografies, i actualment el paper de la memòria i l'arxiu és molt important dins la seva producció. Cada vegada més treballa amb roba, fent performances i instal·lacions, així com també exposant fotografies de gent morta, lògicament les fotografies són d'abans de morir.

dues instal·lacions de Christian Boltanski

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada