dilluns, 4 d’abril del 2011

EXPOSICIÓ PALAU ROBERT

El passat dimecres dia 23 de març vam anar al Palau Robert, a Barcelona. Allà vam visitar una exposició en la qual els objectes exposats eren objectes de disseny: desde bancs, jocs de café, faroles, butaques, taules... això sí, tots ells han rbut un premi Delta, un premi destinat al millor disseny i també a la major funcionalitat i ús d'un objecte, els quals premis els otorga l'ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts i el Disseny) des de l'any 1961.

Un cop a l'exposició, haviem d'escollir tres objectes, els que ens cridessin més l'atenció i analitzar-los:

Exprimidor de taronjes Citromatic Instant MPZ-2 dissenyat l'any per Braun el 1970: Sovint no cal anar a coses molt estrambòtiques, simplement modificant objectes anteriors es pot acoseguir un gran resultat i una notable revolució. En aquest cas, el citromatic, no només destaca per el seu disseny tan agosarat i modern per a l'època sinó perquè també és elèctric, un gran canvi a l'hora d'exprimir taronjes, una tasca molt senzilla però que amb el Citromatic t'estalvia fer força i és el doble de manejable.



Cendrer Copenhague, dissenyat per André Ricard l'any 1966: em va cridar l'atenció per la simplicitat del disseny i l'enorma funcvionalitat. Sembla mentida com objectes tan petits poden canviar maneres de veure el món. A més, és apilable i es pot adquirir en diferents colors. També és sinuós i fàcil de portar, així com també destaca pel seu poc pes.



TMM, dissenyada per Miquel Milà l'any 1961: em va captar al moment. És un objecte preciós i simple alhora, un clar exemple de que no sempre la sobrecàrrga d'elements pot simbolitzar luxe. Per mi aquesta làmpada simbolitza això: luxe, elegància i modernitat. A més, la llum que s'obté de la làmpada és molt càlida i acollidora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada