diumenge, 22 de novembre del 2009

BIOGRAFIA DE TIM BURTON

Timothy William Burton, més conegut com a Tim Burton, és un director, productor, escriptor i dissenyador nascut a California el 25 d’agost de 1958. Les seves pel·lícules estan plenes de mons fantàstic i imaginaris amb la presència d’un estil gòtic i obscur.
Entre les seves pel·lícules podem trobar “Batman” (1989) i “Batman Returns” (1992), “Eduardo manos tijeras” (1990), “El planeta dels simis” (2001) i “Charlie i la fàbrica de xocolata” (2005).
Els seus primers treballs es van dur a terme a la factoria Disney, però veient la seva manera de fer pel·lícules, va ser rebutjat al poc temps de formar part d’aquesta gran marca. Llavors, va començar a crear pel·lícules ell sol, amb ajut econòmic de Disney, entre les quals es troben Frankenweenie i Vincent. Més endavant va començar una etapa de pel·lícules fetes amb la tècnica stop motion (“Malson abans de Nadal”, “La núvia cadàver”) i va continuar amb films fantàstic i de ficció gòtica.
Actualment està casat amb la segona dona, Helena Bonham Carter, amb la que té dos fills. Degut a que ella és actriu, Burton la ha inclòs a totes les seves pel·lícules des del 2000, com també l’actor Johnny Deep, que també és padrí d’un dels fills de Burton.
Actualment està preparant la seva última pel·lícula, “Alice in Wonderland” (Alicia en el món de les meravelles) que serà estrenada el 5 de març de 2010. A més, al Moma de Nova York, hi ha una exposició d’esbossos, pintures, escultures, fragments de pel·lícules.. de Tim Burton. L’exposició, que reflexa el món imaginari del director, va ser inaugurada el 15 de novembre de 2009 i es donarà per acabada el 26 d’abril de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada